вторник, 23 ноември 2010 г.

Зодия Лъв

(23 юли - 22 август)
Когато небесната управа се събрала да удостои 12-те зодии със своята любезност, се оказали извънредно щедри към Лъва. Даже, ако те не биха дали на Лъва нищо, освен направляващото Слънце, дори това би било достатъчно, за да им благодарят цял живот. Боговете са били повече от милосърдни през този ден и са дали на Лъва стабилност и са решили да му помагат по пътя към успеха и властта. Затова боговете са решили, че Лъвът ще бъде огнен знак, превръщайки го в енергичен, топъл, дружелюбен. И на­края — всички богове са се съгласили да му дадат пети дом на хороскопа, който управлява любовта и театъра. Но един от боговете бил недоволен от другите, чувствайки, че развалят Лъва. Възможно е августовската жега да го е на­правила раздразнителен и той да е проклел Лъва, като е заявил, че ще го «обзаведе» с един недостатък — край­ната надменност, гордост. Същият бог се постарал Лъвът да бъде и инат. Изводът от тази приказка е, че Лъвът може да извлича полза от всичките си добродетели, едва след като се пребори с надменното си «Аз» — най-трудното изпитание за Лъва, но Лъвовете се добре надарени умствено, за да могат да спечелят тази битка със себе си.

Личност

Лъвовете притежават интелект и магнетизъм, което привлича хората, затова не им трябва да се стараят да властват. Често наричат Лъва царска зодия. Но както всички управници, Лъвът е длъжен да се научи да носи короната със скромност. Той трябва да не забравя големия си грях — надмеността.
Слънцето го прави честолюбив и с големи стремежи, но Лъвът не трябва да изтощава енергията си за различни злоупотреби. На Лъва му харесва да носи пурпурната мантия и да устройва приеми, угощавайки гостите с изискана храна и силни напитки. Хората от тази зодия са родени вождове и ръководи­тели.
Родените под този знак са топли, приятелски настроени и състрадателни, но винаги са силни в чувствата си. Като че ли в тях е монтирано устройство, контролиращо и пре­включващо чувствата им, които винаги се появяват в момен­та, когато е накърнена тяхната гордост. Нито една зодия не напуска любовника си завинаги с такова безразличие, както Лъва. Лъвовете не трябва да искат много от другите до тогава, докато сами не са готови да предложат същото в замяна.

Качества

Положителни качества: независимост, смелост, оптимизъм, великодушие, авторитетност, увереност, щедрост, жизненост.

Отрицателни качества: самовлюбеност, горделивост, надменност, суетност, арогантност, безразличие, тщеславие. От ранно детство се потдава на пиянство и кожодерство, в останалите отношения е много мързелив. Постоянно иска пари от родителите си, после от приятелите и познатите. Обича целият свят да се върти около него, затова винаги и във всичко се стреми да бъде пръв, а ако не се получава настроението му видимо се скапва. Непоколебимо чувство за собствено величие, собствени ценности и безгрешност.

Мъжът Лъв

Мъжете Лъвове са много напористи. Често Лъвовете сти­гат в яростта си до насилие, влизайки в бой с онези, които не са съгласни с твърденията им, с техните непоклатими мнения. Ухажвайки жената, мъжете Лъвове много говорят за себе си и своите възмож­ности, затова изглеждат прости дърдорковци.

Жената Лъв

Жените Лъвици често са привлекателни за мъжете и умеят да хвърлят прах в очите. Жените се опитват да изглеждат по-млади, и из­тънчени, употребявайки евтини парфюми и обличайки се ярко и без вкус.

Съвместимост

Благоприятна съвместимост лъвовете имат с Овен и Стрелец, а неблагоприятна с Рак и Везни.

Източници - svyat.com , enciklopediabg.wordpress.com